IS Extra on löytänyt käyttäjänsä – ”Ensimmäiset kuukaudet ovat onnistuneet yli odotusten”

22.05.2024

Sanoma Media Finland

Ilta-Sanomat lanseerasi helmikuussa uuden, maksullisen lisäpalvelun IS Extran. IS Extra on tuonut otsikoihin muun muassa eliitin kokaiininkäytön, Sanna Marinin vaietut puolet ja paljastuksia vuosien takaisesta Suomen hiihdon doping-skandaalista – ja lukijoita on riittänyt.

”Nopeasti kävi ilmi, että palvelulle on kova kysyntä. Nämä ensimmäiset kolme kuukautta ovat onnistuneet yli odotusten”, toimituspäällikkö Miia Talvio sanoo.

IS Extra tarjoaa valikoituja taustoittavia artikkeleita ajankohtaisista ihmisistä, uutisista ja ilmiöistä sekä kiinnostavia tarinoita. Alusta asti keskeistä on ollut tarjota myös konkreettista hyötyä: vinkkejä rahan säästämiseen, asiantuntijatietoa terveydestä ja ihmissuhteista, ratkaisuja arjen haasteisiin. IS Extran artikkeleissa on myös laatuviihdettä ja pysäyttäviä henkilöjuttuja. Pakettiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi Me Naisten ja Urheilulehden parhaat artikkelit.

Jo ensimmäisten kuukausien aikana IS Extrasta on karttunut Talvion mukaan muutamia tärkeitä oppeja. 

”Ratkaisevan tärkeää on superkiinnostavan näkökulman löytäminen”, Talvio kertoo.

”Ajankohtaiset aiheet ovat usein kaikissa medioissa pitkälti samoja, mutta meidän tehtävämme on löytää se kaikkein kiinnostavin, uutta paljastava ja tavallista ihmistä hyödyttävä näkökulma asioihin. Täytyy olla juuri oikealla hetkellä kiinni niissä asioissa, joista suomalaiset puhuvat. Eikä lukija saa koskaan pettyä.” 

Ratkaisevan tärkeää on superkiinnostavan näkökulman löytäminen.
Miia Talvio

Toimituksessa on huomattu, että hyvin monet erilaiset aiheet toimivat tilauspalvelussa. 

”Meillä on ollut isoja onnistumisia niin politiikan, viihteen, terveyden, rikoksen, historian kuin vaikkapa urheilun aiheissa.” 

Lukijat arvostavat valikoitua, luotettavaa ja ymmärrettävää hyötytietoa. Esimerkiksi terveydestä on netissä tarjolla paljon ristiriitaistakin tietoa. IS Extran tavoite on valikoida tietotulvasta kiinnostavimmat uudet ilmiöt, tutkia taustat, varmistaa faktat ja selvittää, miten ihan tavallinen ihminen voi näistä tiedoista hyötyä.

IS Extralla on rohkaisevia kokemuksia myös nuorempien yleisöjen tavoittamisesta, vaikka usein nuorten saamista tilaajiksi pidetään vaikeana.

”Tärkeää on miettiä jokaisen jutun kohdalla, keitä juuri tämä juttu palvelee ja palveleeko varmasti tarpeeksi hyvin”, Talvio sanoo.

 

IS Extra lanseerattiin helmikuussa. Kuvassa Kaisa Ylhäinen, Hilkka Tiiro, Mari Markkanen ja Miia Talvio.


IS Extra on lisäpalvelu niille, jotka haluavat saada vielä lisää kiinnostavaa luettavaa IS:n monipuolisen ilmaissisällön rinnalle. 

”Seuraamme tarkasti, että myös maksuttoman is.fi:n käyttäjät pysyvät tyytyväisinä”, Talvio sanoo.

IS Extran sisältöjä tehdään Ilta-Sanomien kaikilla osastoilla, mutta päävastuu on featuretoimituksella ja syventävät sisällöt -toimituksella. IS Extran vetotiimiin kuuluvat Miia Talvion lisäksi featuren esihenkilö Hilkka Tiiro, syventävät sisällöt -toimituksen esihenkilö Mari Markkanen ja uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen.

 

Katso esimerkkejä IS Extra -hittijutuista: