Liikegraafikko / Motion graphics designer

Sijainti: Helsinki
Hakuaika päättyy: 25.10.2020

Helsingin Sanomat etsii liikegraafikkoa, joka on kotonaan animoinnin ja 3d-grafiikan parissa. Rakennat kuvituksia HS:n verkkojuttuihin, visualisoit dataa uutisiin, teet sosiaalisen median sisältöjä ja osallistut työkalujen rakentamiseen toimitukselle. Pääset työskentelemään visualisteista, koodaajista, tuottajista ja datajournalisteista koostuvan maailmanluokan tiimin kanssa kasvavassa HS:n toimituksessa. 

Mitä työhön kuuluu? 

Liikegraafikon tärkein tehtävä on luoda näyttäviä visualisointeja HS:n verkkojuttuihin, jotka jättävät lukijaan muistijäljen ja auttavat selittämään maailmaa. Juttujen kokonaisuudet voivat koostua esimerkiksi animoiduista kuvituksista, 3d-grafiikasta tai datan visualisoinneista. 

Työhön kuuluu myös visualisointien kääntämistä sosiaalisen median sisällöiksi, ja osallistut toimituksen käyttöön tehtävien työkalujen rakentamiseen. Lähitulevaisuudessa työhön todennäköisesti kuuluu myös AR- ja VR-sisältöjen tekemistä. 

Työskentelet osana HS:n toimituksen datadeskiä, joka on 16 ihmisen kunnianhimoinen ja kansainvälisesti menestynyt digitaalinen tiimi. Työskentelet tiiviisti datadeskiin kuuluvan toisen liikegraafikon kanssa. Päivittäistä työtä teet juttujen ympärille rakennetuissa tiimeissä, joihin kuuluu toimittajia, kuvaajia, koodareita, infograafikoita ja tuottajia. HS:n toimitus sijaitsee Sanomatalossa Helsingin ydinkeskustassa. 

Mitä hakijalta odotamme? 

  • Hakijalta edellytetään usean vuoden kokemusta liikegrafiikan parissa. Hallitset esimerkiksi After Effectsin ja Adoben muut ohjelmistot. 
  • Pystyt myös hyödyntämään erilaisia 3d-ohjelmistoja visualisointien rakentamisessa. 
  • Kykenet ideoimaan, luomaan juttujen aiheista oma-aloitteisesti visualisointeja ja työskentelemään erilaisten tiimien kanssa. 
  • Kokemus journalismista on eduksi, mutta emme edellytä aiempaa työskentelyä toimituksissa. 
  • Ymmärrät mobiililaitteiden asettamat vaatimukset visualisoinneille. 
  • Kykenet muokkaamaan verkkovisualisointeja printtilehden käyttöön. 
  • Eduksi on myös kokemus front end -ohjelmoinnista tai kiinnostus sitä kohtaan. 
  • Tiimiin kuuluu myös englanninkielisiä työntekijöitä, joten työkielemme on osin englanti. 

Lisätietoja antavat datadeskin esimies Juhani Saarinen, p. 050-586 9053, juhani.saarinen@hs.fi, @juhanisaarinen, ja syyslomaviikolla 42 datadeskin tuottaja Juho Salminen, p. 050-538 7955, juho.salminen@hs.fi, @juhsa. 

Hakuaika päättyy 25.10.2020.

Sijainti
Helsinki, Suomi

Työn tyyppi
Kokoaikainen

Työsuhteen tyyppi
Vakituinen työsuhde