Toimittajia Helsingin Sanomien Lasten uutisiin

Sijainti: Helsinki
Hakuaika päättyy: 29.05.2020

Haemme kahta uutta toimittajaa kasvavaan HS Lasten uutisten tiimiin. Helsingin Sanomien Lasten uutiset on suosittu alakouluikäisten uutisbrändi, joka tavoittaa lapset viikoittain uutislähetyksillään ja sanomalehtisisällöillään. Nyt laajennamme sisältöjä ja perustamme lapsikohderyhmälle oman tilattavan sanomalehden. Lapsilla on valtava tiedonjano ja halu ymmärtää maailmaa ja sen monimutkaisia kysymyksiä sekä ilmiöitä. Tähän tiedonjanoon Helsingin Sanomien Lasten uutiset on vastannut menestyksekkäästi vuodesta 2016 saakka. Lasten uutiset tuottaa omia, suoraan lapsille suunnattuja uutisia lapsia kiinnostavista aiheista. Lasten uutiset kertoo uutisia Suomesta, maailmalta, kulttuurista, urheilusta ja tieteestä, ja juttuja tehdään usein myös yhdessä lasten kanssa.

Nyt etsimme monipuolisia, eri kanavia hyvin hallitsevia journalisteja kasvavaan tiimiimme tekemään uutta tilattavaa lasten omaa uutislehteä. Työsuhteet ovat määräaikaisia 31.7.2021 saakka.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on:

  • Innostusta ja motivaatiota tehdä uutisia ja muita journalistisia sisältöjä nimenomaan lapsille sekä halua ja näkemystä kehittää HS:n Lasten uutisten sisältöjä alakouluikäisten tarpeista käsin. Toimittajilta edellytetään ymmärrystä lapsia kiinnostavista aiheista, alakouluikäisten elämänpiiristä ja lasten mediankäyttötavoista. 
  • Kokemusta toimittajan työstä ja uutistyöstä. Hakijoiden taidoissa painotetaan erityisesti kokemusta ja osaamista kirjoittavana toimittajana, mutta tiimissä on hallittava lisäksi monikanavainen työskentely ja esiintyminen kameran edessä uutislähetyksissä. 
  • Ideointikykyä ja erinomaiset tiimityöskentelytaidot. Lasten uutiset ideoi, tuottaa ja tekee viikoittaisen lehtensä ja muun sisältönsä itse, joten hakijoiden on osoitettava hyviä ideointitaitoja ja taitoa tehdä uutisia lapsille ymmärrettävässä sekä kiinnostavassa muodossa. Lasten uutiset syntyy tiiviinä toimittajien, kuvaajien ja graafikoiden yhteistyönä ja usein yhdessä lasten kanssa, joten painotamme hyviä sosiaalisia taitoja. 

Kerro osana hakemustasi tiiviisti, mistä kolmesta aiheesta tekisit lapsille uutisia nyt ja miten toteuttaisit jutut lasten sanomalehdessä. Lisää mukaan myös 2-5 aiempaa työnäytettäsi tai linkkejä niihin. 

Tarjoamme huipputyöpaikan!
Emme ole mikään perustyöpaikka. Koemme vahvasti, että työmme on merkityksellistä. Meillä on rento ja osaava työyhteisö. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa brändiin, joka tavoittaa yli 2 miljoonaa suomalaista.
 
Kiinnostuitko?
Hae tehtävää viimeistään perjantaina 29.5. Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse anu.ubaud@sanoma.com ja fanny.froman@sanoma.com.

Sijainti
Helsinki, Suomi

Työn tyyppi
Kokoaikainen

Työsuhteen tyyppi
Määräaikainen työsuhde