Tiina Vähä-Merilä:

”Hyvä sydän, kova pinta ja
menestymisen tahto”

”Eikös se oo aika karmeaa työtä?”, lehtimyyjiltä saatetaan kysyä. Myyntipäällikkönä Sanoman Oulun telemyyntitoimiston tuloksesta vastaava Tiina Vähä-Merilä on myös saanut vastata tähän kysymykseen.

”Yleismielikuva tästä työstä on, että jotenkin noloa olla puhelinmyyjä. Tämä on kuitenkin ihan oikeaa, tavoitehakuista työtä”, hän painottaa.

Tiina päätyi tekemään telemyyntityötä maa- ja metsätalouden opintojen ohessa. Oman alan työ, kuten esimerkiksi maatalouslomittajan homma, olisi vaatinut omaa autoa ja hampurilaisravintola hygieniapassia.

”Yksi entinen opiskelukaverini oli ollut Sanomalla töissä ja kehui, että homma oli ihan mukavaa. Työskentelin iltavuorossa kaksi ja puoli vuotta. Valmistuttuani siirryin päivävuoroon, kun en saanut oman alan töitä. Huomasin ettei maa- ja metsätalous ollut kuitenkaan minun juttuni. Jäi siitä koulusta kuitenkin jotain hyvää: poikaystävä josta tuli myöhemmin aviomies”.

Myöhemmin Tiina opiskeli työn ohessa restonomiksi.

”Valmistuin 2012 ja aloitin vuoropäällikkönä ravintola-alalla. Yhtenä päivänä mies tuli ruokatunnilla käymään ja kehotti katsomaan Kalevasta avoimet toimet. Siellä olisi kuulemma jotain, joka saattaisi kiinnostaa.”

Olihan siellä, telemyynnin iltavuoron ryhmäpäällikön pesti. Tiina ehti olla poissa Sanomalta puoli vuotta.

”Tulin takaisin tammikuun viimeisenä päivänä 2013. Lokakuun 2016 organisaatiomuutoksessa minua pyydettiin vastaamaan koko toimistosta.”

”Parasta tässä työssä on, että joka päivä on uusi mahdollisuus tehdä parasta mahdollista tulosta eikä yksikään päivä ole samanlainen. Työnantajana arvostan Sanomaa suuresti. Toimintamallit ovat selkeät, työympäristö on turvallinen ja tarjolla on ison talon edut.”

Telemyyjänä pärjää Tiinan mukaan lujahermoinen tyyppi, jonka kuori on teflonpinnoitettua terästä ja sydän täyttä kultaa.

”Yksinäiset ikäihmiset purkavat helposti huolensa ja murheensa lehtimyyjään, joten hyvässä myyjässä täytyy olla sopivassa suhteessa myyjää ja psykologia. Et kuitenkaan jaksa tehdä tätä työtä, jos kannat mukanasi asiakkaiden ongelmia.”

Työstä maksetaan takuupalkka. Tavoitteellinen tekijä pääsee myyntiprovisioiden myötä hyville ansioille.

”Jos sinulla on hyvän sydämen ja kovan pinnan lisäksi menestymisen tahto, tämä on sinun paikkasi. Meille ei tulla todistuksella vaan persoonalla. Vaikka sinulla olisi vaaksan paksuinen nippu todistuksia, se ei merkitse yhtään mitään. On rikkaus, että meillä on kaikkien alojen edustajia. He ovat ehkä tehneet aiemmin oman alansa työtä tai eivät ole löytäneet niitä ja todenneet, että hei, tämähän on mun juttu! Osa tulee ansaitsemaan opintojen ohella ja siirtyy valmistuttuaan oman alan töihin. Meillä on täällä myös ihania sosiaalisia eläkeläisrouvia, jotka haluavat tehdä vielä töitä eläkkeen ohella”, Tiina kertoo.

Hän iloitsee siitä, että on päässyt kehittämään Oulun myyntitoimistoa.

”Meillä on moderni, nykyaikainen toimisto, joten puitteet työlle ovat kunnossa. Työntekoon on tarjolla parhaat mahdolliset välineet, ja työ on älyttömän kivaa ja vaihtelevaa.”

Vaikka telemyyjän työ ei ensi alkuun tuntuisikaan unelmaduunilta, Tiina kannustaa kokeilemaan.

”Koskaan et voi tietää. Kun kokeilet, käsityksesi tästä työstä tulee aivan varmasti muuttumaan. Aloittaessani täällä 2001, ajattelin että käyn vain kääntymässä. Huomasin kuitenkin, että palkka on hyvä ja minulla on niitä ominaisuuksia, joita tässä työssä tarvitaan.”

”Sen verran ikärasismia on, että alle 18-vuotiaat eivät pääse meille töihin”, Tiina nauraa. ”Muuten meillä on iso kirjo kaiken ikäisiä: yli seitsemänkymppisistä keski-ikäisiin ja parikymppisiin.”